Djuveč sa piletinom i povrcem

Potrebni sastojci za pripremu su:

  • 500 grama pilećeg belog mesa
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 šargarepe
  • 3 paprike 
  • 1 manja tikvica
  • 1 manji patlidžan
  • 4 veća paradajza
  • 3 veća krompira
  • 1 šoljica graška
  • 1 šoljica kukuruza šećerca
  • 1 šoljica pirinča
  • 1 vezica peršuna
  • So, biber, mirodjija, lovorov list i ruzmarin po ukusu

Postupak pripreme:

Belo meso isecite na manje kocke, crni luk, praziluk i šargarepu takodje na kockice. U odgovarajućoj šerpi sipajte malo ulja, najbolje maslinovog, pa kratko propržite sve zajedno. Kada meso promeni boju, a luk i šargarepa se lepo uprže, sklonite sa ringle.

Ostalo povrće operite i očistite, pa isecite takodje na kockice. Grašak, kukuruz i pirinač samo lepo operite.

Dodajte sada u šerpu sa mesom i lukom pa prodinstajte sve zajedno sada, samo na 1-2 minuta, da se ukusi izmešaju. Sada dodajte začine pa promešajte i sklonite sa ringle. Prebacite potom meso sa povrćem u odgovarajuću tepsiju, koju ćete prethodno lepo nauljiti. Na kraju sve nalijte sa malo vode.

Vode dodajte koliko da povrće ogrizne, pa ubacite tepsiju u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite djuveč oko pola sata, odnosno dok svi sastojci fino ne omeknu, i dok ne osetite jak i aromatičan miris.

Izvadite iz rerne pa ostavite da se malo prohladi. Prijatnoo ❤

Објавио/ла: Jelena

Postavljaću recepte moje bake, kao i recepte koje isprobam 😊

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Create your website with WordPress.com
Започни
<span>%d</span> bloggers like this: