Torta sa rozen korama

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
  • 1,5  litra mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 200 gr bele cokolade
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • 200 gr pečenog mlevenog lesnika
  • 1 litra slatke pavlake

Priprema:

U malo hladnog mleka razmutiti pudinge i šećer, a ostalo mleko staviti da provri.

Kada provri zakuvati smesu i mešati dok se ne zgusne.

Kada se zgusnulo skloniti sa vatre pa odvojiti 5 kašika pudinga u drugu činiju a u šerpu u kojoj se puding kuvao dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi, pa ostaviti da se ohladi.

Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen krem sa čokoladom i izmutiti.

zatim dodati mlevene lešnike i sve sjediniti.

Ulupati slatku pavlaku pa joj dodati ohladjen onaj odvojen puding i umutiti.

Dodavanjem ovog pudinga us latku pavlaku ona se neće stegnuti previše i lakše će se i mazati, neće slatka pavlaka kako ume da se pretvori u maslac kako ume, posebno ko nije preterano iskusan sa pripremom iste.

Mazati kora, lešnik krem, pa slatka pavlaka, i tako do kraja.

Ako vam ostane krema ili slatke pavlake ostavite da namažete tortu okolo ili je dekorišite slatkom pavlakom.

Prijatno.

Create your website with WordPress.com
Започни
<span>%d</span> bloggers like this: