Чоколадна торта са кокосом:

Чоколадна торта са кокосом:

  • 175  г маслаца, омекшалог, и још мало за подмазивање
  • 300  г млевеног бадема
  • 100  г кокосовог брашна
  • 50  г какао праха
  • 0,5  кашичице соли
  • 400  мл пуномасног кокосовог млека из конзерве
  • 75  г црне чоколаде (55-70% какао масе)
  • 250  г шећера
  • 3   јаја

Састојци за крем – Чоколадна торта са кокосом:

  • 200  г црне чоколаде (55-70% какао масе)
  • 50  мл ликера од кокса (по жељи) или неколико капи екстракта кокоса

Састојци за презле од кокоса:

  • 75  г шећера у гранулама
  • 35  мл воде
  • 75  г кокосовог брашна

Припрема – Чоколадна торта са кокосом:

  1. корак: Загрејати рерну на 180 °Ц. У чинији помешати млевени бадем, кокосово брашно, какао прах и со.
  2. корак: Сипати половину кокосовог млека у шерпу и ставити на ватру да проври. Склонити с ватре, умешати чоколаду да се отопи, затим оставити са стране.
  3. корак: Ставити маслац у чинију и мутити док не омекша, затим додајте шећер и мутити још минут док смеса не постане лагана и кремаста. Непрестано мутити и додавати јаја једно по једно.
  4. корак: Затим помешати чоколаду и кокосово млеко са сувим састојцима. Сипати у припремљен плех и пећи 40 до 45 минута или док ражањ убоден у средину не буде чист кад се извади.
  5. корак: Оставити да одстоји у плеху 10 до 20 минута, а затим извадити (уклонити странице, затим преврнути наопако да би се дно и папир скинули). Преврнути и сачекати да се охлади.
  6. корак: Док се торта хлади, припремити крем од чоколаде и кокоса. Преосталих 200 мл кокосовог млека сипати у шерпу и ставити на ватру да проври, затим убацити чоколаду и промешати да би се растопила.
  7. корак: По жељи додати Малибу или неколико капи екстракта кокоса и ставити у фрижидер, промешати на сваких 20 минута, све док не буде довољно чврста да охлађена торта може да се премаже њиме. Ова смеса ће данима бити свежа.
  8. корак: За припрему презли од кокоса, загрејати рерну на 180 °Ц. Ставити папир за печење на плех. Сипати шећер и воду у шерпу, ставити шерпу на умерену ватру и мешати да би се шећер растопио пре него што вода проври.
  9. корак: Кад сируп проври, престати с мешањем и пустити да ври још 1 минут. Склонити с ватре и сипати у чинију с кокосом. Добро промешати и равномерно распоредити по папиру за печење.
  10. корак: Пећи у рерни 3 до 4 минута док не поприми златну боју. Извадити на пола печења и промешати да би равномерно потамнело јер ће кокос на спољашњој страни први попримити златну боју.
  11. корак: Извадити из рерне и оставити да стоји у плеху док се не охлади. Раздвајати док се хлади, а затим пребацити у теглу или чинију.

Објавио/ла: Jelena

Postavljaću recepte moje bake, kao i recepte koje isprobam 😊

Постави коментар

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни